Magasinet RumDesign 08/2018 Text SUSANNE JOHANSSON

Magasinet RumDesign 08/2018 Text SUSANNE JOHANSSON

Berätta lite kort om din senaste klädkollektion?

-Med AW18 har jag grävt där jag kommer ifrån. Jag har  tagit bilder på mitt Österlen och Östergötland och skapat  tryck utifrån dessa. Många tryck har kommit till genom  tillfälligheternas spel, där jag har fått kreativiteten i flykten. I Vik på Österlen, där jag är uppvuxen, är det väldigt kreativt med ett 1 500 kvadratmeter stort hus där allt från verkstäder till privat boende ryms. Det är sjukt stort och den oerhört vackra naturen öppnar upp för ett konstant flöde av kreativitet och möjligheter där kroppen egentligen aldrig är i viloläge.

Hur kom samarbetet med Specsavers till?

-Specsavers vill göra folk uppmärksamma på att man kan använda glasögon som en modeaccessoar och vem är inte bättre ambassadör än jag? Jag byter ju glasögon varenda dag, beroende på min outfit.

Vilken är din inre drivkraft?

-Jag har ett enkelt behov av att visa världen att jag är  bäst, i min kategori, sedan tycker jag att jag är väldigt bra på det jag gör och har något nytt att erbjuda som man inte har sett förut och på vägen är det. Jag ser ständigt saker,  lägger märke till en massa små detaljer samt färgkombinationer på de mest märkliga ställen. Det är en ständig pågående liten fabrik i mitt huvud.

Vilken bok påverkades du mycket av nyligen?

-Eat & Run av Scott Jurek. Den var mindblowing. Boken handlar om att springa ultramaraton och alla förberedelser som det innebär. Jag har själv sprungit tre halvmaror och ett helt maraton och hade förberett mig i fem månader -jag bara flög fram och älskade varje minut. Jag tog alla chanser att läsa boken. Jag smygläste den på toaletten, smög bakom knuten på semestern för att få vara i fred och läsa. Scott Jurek Ar vegan och gör sina egna energibars, så boken innehåller mlnga recept också.

Nämn ett talesätt som du lever efter?

-Ta med dig, ta ut och ta in. Överlägset bäst. Som uppvuxen på 1500 kvadratmeter blir det att hjälpa till, för ensam  skulle min mamma inte ha klarat det. Annars tycker jag att ”bard work does pay off” stämmer, inte sant?

Vad gör du helst när du är ensam en ledig dag?

-Går på någon loppis. Jag älskar Köpenhamns loppisar där fashonistor säljer ut från sina garderober. Jag upptäcker staden för femtielfte gången-det finns fortfarande ett  gallerikluster jag inte har varit på. Jag kollar upp fina  restauranger och cyklar gärna omkring och tittar på ställen jag inte varit på. Dock undviker jag innerstan. Blir lite  dränerad där och har man en exklusiv dag för sig själv ska man få energi.

Vilket är ditt favoritsemesterställe?

-Österlen och Sätra i Östergötland -två kontraster som ger  ig mögli han  a  ladda de berömda batterierna på nolltid. Det är så långt att jag blir helt ovillig att kolla min -ost, uppdatera instagram och om det ringer blir jag bara irriterad.

Något du är extra svag för?

- Cremant, skor och glasögon*. Det är det enda jag tillåter mig att köpa, för resten gör jag själv mer eller mindre. Det passar mig bh. Har man en sån regel så köper man inte mycket kan jag säga.

Tillbaka till blogg